הכשרה למתנדבים בסיירת ההורים העירונית

הכשרת מתנדבי סיירת ההורים מותאמת לשינויים בדפוסי הפנאי של בני הנוער, המחובר למסכים, ומעדיף לבלות עם החברים הרחק מעיני הוריהם

בסיירת ההורים העירונית בחדרה החלה הכשרה של קבוצת מתנדבים נוספים שהצטרפו לפעילות.

את ההכשרה מנהלת מלי מלכין, מנהלת היחידה העירונית למאבק בסמים ואלכוהול וסיירת ההורים, בסיוע רכזת הסיירת לימור מורגנשטרן ובסיוע מנחים מקצועיים מתחום העבודה עם נוער והורים.

סיירת ההורים בחדרה "בגובה העיניים" חוגגת עשור. בעשר השנים מאז הקמתה מסיירים ההורים המתנדבים בסופי השבוע בשעות הלילה במרחבים הציבוריים, כדי לאתר בני נוער וצעירים שזקוקים לעזרה ולייעוץ, לתת כתף ואוזן קשבת במידת הצורך, להיות נוכחים בשטח כמבוגרים אחראים, ולמנוע מעשי אלימות, ונדליזם ושימוש בחומרים ממכרים.

לדברי מלכין, במהלך העשור האחרון חלו שינויים משמעותיים בדפוסי צריכת תרבות הפנאי של בני הנוער. כיום הם יושבים פחות במקומות חשופים וציבוריים, ומעדיפים להתרחק מעיניהם של המבוגרים. הם עסוקים באופן אובססיבי במסכי הטלפונים ובתכנים וירטואליים, פחות מתקשרים מילולית, אין קשר עין, השיחות איתם קצרות,  עסוקים בענייניים ובתכנים חברתיים מידיים, בשיתוף מידע המוני והפצתו. כמו כן, המפגש בחברותה עם האופניים החשמליים הפך לתרבות בילוי שבה נפגשים כקבוצות ונוסעים בדהרה לנקודות מפגש.

בשנת 2010 חוקקה כנסת ישראל  את "חוק האלכוהול" חוק שבה להתמודד עם תופעת השכרות ולעשות סדר ציבורי בכל הנוגע לשימוש ומכירת משקאות אלכוהול לקטינים ומבוגרים. בין היתר אוסר החוק מכירת אלכוהול לקטינים מתחת לגיל 18 ושתיית משקאות אלכוהוליים במקום ציבורי.

בסיוריהם נוכחים מתנדבי הסיירת כי בעקבות החוק אכן ישנה מגמת ירידה בשימוש באלכוהול במקומות ציבוריים, אך ברור להם שהשתייה קיימת במקומות סגורים ובמתחמים מרוחקים מהעין. בני הנוער מוצאים את הדרכים למציאת מקומות לשתייה ללא הפרעות. תופעת שתיית אלכוהול תופסת נתח משמעותי בתרבות בילוי שעות הפנאי של נוער וצעירים ומהווה קטליזטור ליצירת אווירה תוססת של לתפוס ראש.

מלכין: "השינויים בפעילות הפנאי יוצרים פערי תקשורת והתרחקות הבאים לביטוי בדיווחיהם של המתנדבים בדוחות הסיור על היעדר מפגשים עם בני הנוער כפי שהיה בשנים קודמות. מדובר בתופעה שהיא תוצר חברתי של השימוש האינטנסיבי בטכנולוגיות המסכים המדיה. זהו דור דיגיטלי שרואה וחווה את המציאות מבעד למסך ומחובר לרשת כדרך חיים וככלי שיש לו השפעה על המימוש העצמי וגיבוש הזהות. התופעה מחייבת גם את אנשי השטח לעצור לחשיבה מחודשת, לניתוח והבנת התופעה, הצרכים, וההתנהלות החדשה בשינוי דפוסי תרבות הפנאי, ולהתאים את מטרות הסיירת למציאות החדשה".

בהתאם לכך תתמקד הכשרת המתנדבים בשאלת החקר של שינוי תרבות הפנאי והתאמת תפקיד ההורה המתנדב מול אותם שינויים וצרכים. בין היתר על מתנדבי הסיירת ללמוד את השפה והקודים החדשים ולהחליף ישן בחדש, כדי ליצור את התקשורת המותאמת מציאות ליצירת שיח.

הורים המעוניינים להצטרף לקבוצת מתנדבי סיירת ההורים העירונית, מוזמנים לפנות באמצעות  בלחיצה כאן

הכשרת מתנדבים לסיירת ההורים העירונית בחדרה
תאריך עדכון: 16-10-2018