מציינים את יום המאבק באלימות נגד נשים

ביום הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים תקיים עיריית חדרה בשיתוף התוכנית "עיר ללא אלימות" אירוע בסימן המאבק נגד כל צורה של אלימות

במסגרת היום הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים, שיצוין ב-29 בנובמבר, תקיים עיריית חדרה אירוע מרכזי בסימן המאבק באלימות כלפי נשים.

את האירוע יובילו המרכז לשלום המשפחה של אגף הרווחה בעיריית חדרה בשיתוף התוכנית "עיר ללא אלימות" של המשרד לביטחון פנים וכן מועצת נשים חדרה.

במרכז האירוע המופע "שתי ברירות" של פרויקט "פלטפורמא". מופע תיאטרון ועדות מוסיקלי של שתי נשים, שני סיפורים ופסנתר אחד. שירה מקורית פותחת לב, טקסטים אישיים ועיבודים לשירים ישראלים אהובים המשמיעים קולן של נשים רבות ביצירה שבאה מכאב והפכה לניצחון.

בתום המופע יתקיים שיח עם יוצרות מודל "פלטפורמא", קרן כהן ודנה דבורין, בשיתוף עם משתתפות הפרויקט.

עמותת "פלטפורמא" הוקמה בספטמבר 2015, כתיאטרון חברתי אקטיביסטי שפועל ויוצר למען קידום נשים נפגעות אלימות על כל צורותיה, אלימות פיסית, נפשית, מילולית, מינית, כלכלית.

כתיאטרון מקצועי, המבקש להוביל שינוי חברתי לקידום נשים נפגעות אלימות, מעלה "פלטפורמא" הצגות מקור בעלות אג'נדה חברתית, ובנוסף מקיים פעילות גם מחוץ לתיאטרון, כמו הרצאות, כנסים, סדנאות שתועברנה על-ידי הנשים ותהווה להן פרנסה.

האירוע יתקיים ביום חמישי 29 בנובמבר בשעה 19:30 באולם רנה שני. הכניסה חופשית, אך מותנת בהרשמה מראש: תוכנית עיר ללא אלימות: 04-6303683; מרכז לשלום המשפחה: 04-6303306.

היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים נקבע על-ידי האו"ם ומצוין ברחבי העולם במטרה להעלות על סדר היום את המאבק נגד כל צורה של אלימות אשר מופעלת כלפי נשים, מילולית, פיזית, נפשית או מינית. אירועי היום הבינלאומי נועדו לחשוף את הנתונים על היקפה הנרחב של התופעה, להשפיע על חקיקה בנושא ולעודד נשים לפנות לעזרה. ככל שהתופעה תהיה גלויה יותר ומושתקת פחות, ניתן יהיה לפעול ביתר יעילות למיגורה.

האלימות כלפי נשים היא תופעה חברתית עולמית קשה ביותר: על פי דוח האו"ם, אחת מכל שלוש נשים ברחבי העולם סובלת מאלימות כלפיה, לפחות פעם אחת בחייה, בדרך כלל מידי אדם קרוב ומוכר לה. האו"ם קבע שהאלימות כלפי נשים מנציחה את יחסי הכוחות הבלתי שוויוניים בין נשים ובין גברים, אי שוויון שהוביל להפלייתן של נשים לאורך השנים. כל סוג של אלימות כלפי נשים הוא הפרה של זכויות אדם.

מתוך המופע שתי ברירות - שתי שחקניות
תאריך עדכון: 13-11-2018