עוד 25 מלש"ח לבניית אצטדיון עירוני

העירייה גייסה 25 מלש"ח ממפעל הפיס לקידום הקמתו של אצטדיון כדורגל חדש ומודרני, כיאה לעיר עם קבוצה בליגת העל

עיריית חדרה גייסה 25 מיליון שקלים ממפעל הפיס לקידום הבנייה של אצטדיון כדורגל עירוני בחדרה., כיאה לעיר עם קבוצה בליגת העל.

סכום זה מצטרף לכ-13 מיליון שקלים הצפויים להתקבל בקופת העירייה מחברת "מייסדי חדרה" בעקבות מכירת מגרש מכבי, ועשרות מיליוני שקלים בגין היטלים ואגרות. הסכום הכולל של העסקה והאגרות אמור להגיע לכדי 37 מיליון שקלים, וביחד עם 25 מיליון השקלים שיתקבלו ממפעל הפיס, מגיע הסכום שבידי העירייה ליותר מ-60 מיליון שקלים.

גיוס הכספים מאפשר את קידום הקמתו של אצטדיון כדורגל עירוני חדש ומודרני, וזאת לאחר שהוועדה המחוזית לתכנון ובנייה כבר אישרה את התוכנית להפקדה.

האצטדיון, שתוכנן על-ידי משרד גולדשמידט ארדיטי בן-חיים אדריכלים, צפוי להכיל 8,000 מקומות ישיבה עם אופציה להרחבה לכ-12,000 מקומות ישיבה. המתחם יכלול קומה תפעולית למנהלה, מתחם לשחקנים, למאמנים ולשופטים, הכולל חדרי הלבשה, מקלחות, חדר רופא, וחדר ציוד; כמו כן מתחם עיתונות הכולל חדר ראיונות, עמדות צילום, חדר תקשורת ומתחם VIP מפואר; מתחם אימונים הכולל 2 מגרשי אימונים, טריבונה, שירותים, מלתחות ומזנון; מתחמי קהל, לובי גדול, מזנונים, שירותים, יציעים; מתחמי מסחר; מתחם חנייה ליותר מ-1,000 רכבים פרטיים ואוטובוסים.

בסך הכל מדובר בקומפלקס שישתרע על כ-122.6 דונם, מתוכם אצטדיון על שטח של 38 דונם, מתחם אימונים על שטח של 37.7 דונם, מתחם מסחר על שטח של כ-11 דונם, ומתחם חנייה על שטח של כ-35.5 דונם.

האצטדיון מתוכנן להיבנות במזרח העיר, והוא בעל חשיבות הן ברמה העירונית והן ברמה האזורית. הקמת האצטדיון תיתן מענה לצורך הקיים בעיר מזה שנים רבות למקום ראוי לקיום פעילות ספורטיבית, תרבותית וחינוכית.

שרטוט של איצטדיון חדרה שנבנה על ידי חברת נחלים
תאריך עדכון: 26-11-2018