גופי התאורה יוחלפו לתאורת לד

בעקבות זכייה בקול קורא של משרד הכלכלה והתעשייה ליישום פרויקט של התייעלות אנרגטית, קיבלה העירייה מענק שישמש להחלפת גופי תאורה בעיר

בעקבות מענק בגובה 4.28 מיליון שקלים, שהעניק משרד הכלכלה והתעשייה לעיריית חדרה, עומדת העירייה לצאת במכרז להחלפת תאורת הרחוב בעיר.

כזכור, בתחילת החודש התבשרה עיריית חדרה על זכייתה בקול קורא למענק תמיכה ממשרד הכלכלה והתעשייה, למימוש פרויקט של התייעלות אנרגטית וחדשנות טכנולוגית בעיר. בקול הקורא ציינה העירייה כי הפרויקט שבכוונתה לבצע הוא החלפת גופי התאורה בעיר לנורות לד, ומערכת שליטה ובקרה חדשה לתאורה. בעקבות כך זכתה העירייה, כאמור, במענק בגובה 4.28 מיליון שקלים.

עם קבלת ההודעה כינס מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון ישיבת עבודה בנושא, בהשתתפות סמנכ"ל התפעול של העירייה משה ביטון, מנהל אגף שפ"ע בוריס קוסינובסקי, מנכ"ל החברה הכלכלית חדרה שי ארנט-כהן, מנהלת מחלקת פרויקטים באגף ההנדסה ד"ר מישל אורן, מנהלת מינהלת עסקים מירית וקס, גזבר העירייה ואנשי מקצוע נוספים.

בישיבה נקבע כי במכרז, שאותו ינהל וירכז מטעם העירייה הסמנכ"ל משה ביטון, יחויב הקבלן בתחזוקת עמודי התאורה למשך עשר שנים. את הפרויקט עצמו תבצע העירייה באמצעות החברה הכלכלית.

החלפת עמודי התאורה לתאורת לד תתבצע במסגרת ההתייעלות האנרגטית בחדרה, כחלק מתוכנית עיר חכמה.

לדברי ד"ר אורן, תוכנית עיר חכמה מתכננת עיר המסוגלת לספק שירותים חכמים רלוונטיים ומועילים באמצעות פיתוח יכולות מענה מתקדמות וטכנולוגיות לצרכים הקיימים והעתידיים של תושביה, עסקיה והבאים בשעריה, בזמינות ויעילות מיטבית. התוכנית חולשת על תחומים רלוונטיים בהתנהלות העירונית, וביניהם תשתיות, תפעול, קיימות ואנרגיה.

פנס תאורה לד חדרה
תאריך עדכון: 16-12-2018