גנדלמן: לא נשתף פעולה עם הותמ"ל

ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן הוציא מכתב דחוף לזאב בילסקי ראש מטה הדיור במשרד האוצר, בו הודיע לו כי עיריית חדרה לא תשתף פעולה עם תכנית הותמ"ל להקמת אלפי יחידות דיור במזרח העיר. השבוע אמור היה להתקיים שולחן עגול בנושא, אליו לא יגיעו נציגי עיריית חדרה.

בפנייתו לבילסקי ציין גנדלמן בין היתר: "לצערי, אז כמו גם היום, התייחסויות שניתנו על ידי עיריית חדרה לתוכנית ובניהן: להשפעתה החמורה על המצב הכלכלי של העיר, לאי התאמתה לתכנית המתאר ותכניות הפיתוח של העיר, להשפעתה השלילית על תכניות הפיתוח של מערב העיר ופגיעתה הצפויה בהתחדשות העירונית הרבה המקודמת בחדרה, להעדר הפתרונות התחבורתיים והעדר התניות תחבורתיות למימושה, להיקף היחידות המוצע בה, לתשתיות הנדרשות לקיומה, לקישוריות שלה לעיר,  להשפעותיה על העיר בהיבטים הפיזיים, החברתיים והכלכליים ועוד ועוד, לא קיבלו מענה הולם.  במצבה הנוכחי של התכנית ולאור כל זאת לא מתקיימים התנאים לקידומה  ל'שולחן עגול'.

לא זו אף זו, בחודשים האחרונים התבשרנו כי תת"ל 74 החליטה לבחור את חלופת מזרח העיר חדרה, בסמיכות לשטח התמ"ל, כחלופה מועדפת לשדה התעופה האזרחית במקום זה המתפקד בעיר הרצליה ואף יורחב ולפיכך הכריזה הועדה, מתוקף סמכותה, על איסור תכנון במרחב זה (סעיף 77 ו 78 לחוק התכנון והבניה).  אדוני, לא סביר, לא נכון ולא מתיישב עם שליחותנו הציבורית להמשיך ולהתקדם בתוכנית התמ"ל כל עוד סוגיית תת"ל 74 לא הובהרה ונושא מיקום שדה התעופה במזרח העיר חדרה טרם ירד מסדר היום אחת ובאופן סופי כפי שהתבשרנו על ידי שר האוצר.

לא צריך להיות מתכנן מדופלם בכדי להבין שלשתי התוכניות השפעות הדדיות זו על זו ואי אפשר לקדם אחת במנותק מהשנייה ועדיף כפי שאפרט להלן לא לקדמן מי מהן כלל".

למכתב ראש העיר המלא לחצו כאן

תאריך עדכון: 10-12-2018