דצמבר בסימן מאבק בנגע הסמים בחדרה

היחידה העירונית למאבק בסמים ואלכוהול מקיימת פעילויות בבתי הספר ובמרכזי הנוער למניעת שימוש בחומרים ממכרים

במהלך דצמבר התקיימו פעילויות למניעת שימוש בסמים וחומרים ממכרים, במסגרת שבוע המאבק בהתמכרויות לסמים ואלכוהול.

היחידה העירונית למאבק בסמים ובאלכוהול מקיימת לאורך כל השנה פעילות ענפה ומגוונת בתחום מניעת השימוש בחומרים ממכרים ומניעת התנהגויות מסכנות בקרב כלל האוכלוסייה מהגיל הרך, ילדים, בני נוער, צעירים, הורים, צוותי חינוך, צוותי הדרכה ומתנדבים.

מנהלת היחידה העירונית מלי מלכין, מציינת כי הרשות החדשה למאבק באלימות סמים ואלכוהול של המשרד לביטחון פנים יוצאת ברחבי הארץ עם תוכניות ייחודיות בעלות מסרים למניעת השימוש בסמים, וכי השנה הושם דגש על מניעת השימוש בסם הקנבס כנושא מרכזי בשיח אירועי שבוע המאבק.

במהלך חודש דצמבר התקיימו בבתי הספר ובמרכזי הנוער הרצאות, הצגות, שולחנות עגולים, שיח עם המחנכים, סדנאות הורים וסדנאות לנוער. מטרת הפעילות להעלות לתודעה את הסכנות הטמונות בחומרים הממכרים וליצור אי מתן לגיטימציה לשימוש בחומרים ממכרים המסכנים את המשתמש.

בנוסף, חודש דצמבר מרובה בחגים ומועדים שבהם השימוש והצריכה גוברים כחלק מתרבות הבילוי של צעירים ובני נוער. תרבות השתייה והשימוש בסמים תפסה מקום חברתי, וכמעט שאין מפגש חברתי בלי חומרים ממכרים. תפקידם של המבוגרים והורים לילדים צעירים ובוגרים לשים לב ולהיות ערניים, להפגין ידע, לשאול שאלות ולשים גבולות, בפרט בקרב בני הנוער הנוטים לחפש ריגושיים ולהיגרר למצבי שימוש בחומרי סם מזויפים ומסוכנים עד כדי הימצאות במצבי חיים מסכנים.

לדברי מלכין, נכון להיום קל ונגיש להשיג סמים, ובקרב הציבור אף רווחת התחושה שסמים קלים אינם מזיקים. בפועל מדי יום מתמודדים עם מקרים קשים של ילדים צעירים וגם מבוגרים שצרכו סמים ומצבם הבריאותי והנפשי התערער עד כדי אשפוזים ומצבים בלתי הפיכים. מלכין: "אמנם האחריות היא על המשתמש, אך כחברה תפקידנו ליצור את השיח התודעתי שבמדינת ישראל עישון וצריכת סמים זה עדיין נוגד את החוק".

הקאנביס שנבחר לשיח בשבוע המאבק הוא הסם הפופולרי שהשימוש בו רק עולה. מדובר בסם פסיכואקטיבי המופק מחלקים שונים של צמח הקנאביס ובעיקר מפרחי הצמח . הסם קיים בצורות עיבוד שונות וצריכתו מתבצעת בדרך עישון ושאיפה, אידוי, או אכילה, והשפעתו לאורך שעות היום. תחת השפעת הסם מצטמצם תחום התודעה, והמשתמש עשוי להתרכז בדבר מה ולשכוח את סביבתו לחלוטין.

היחידה העירונית למאבק בסמים ובאלכוהול באגף הרווחה נותנת שירותי יעוץ והכוונה להורים. בכל שאלה בנושא ניתן לפנות אלינו דרך אתר העירייה.

תאריך עדכון: 25-12-2018