מענק לפרויקט התייעלות אנרגטית בחדרה

משרד הכלכלה והתעשייה העניק לעיריית חדרה מענק בסך 4.28 מיליון ש"ח ליישום פרויקט של התייעלות אנרגטית במערכת התאורה בעיר

עיריית חדרה זכתה במענק תמיכה ממשרד הכלכלה והתעשייה בסך 4.28 מיליון שקלים למימוש  פרויקט של התייעלות אנרגטית וחדשנות טכנולוגית בעיר.

הפרויקט כולל החלפת גופי תאורה בעיר לנורות לד, ומערכת שליטה ובקרה חדשה לתאורה.

לדברי מנהלת מחלקת פרויקטים באגף ההנדסה בעיריית חדרה, ד"ר מישל אורן, אשר ריכזה את תוכנית עיר חכמה בעירייה, הפרויקט צפוי להיות מנוהל באמצעות החברה הכלכלית חדרה.

חדרה זכתה במענק הגבוה ביותר בארץ. בסך הכל הוגשו 147 בקשות, 100 אושרו למענק והן חולקות 74 מיליון שקלים, כ-6 אחוז מהתקציב של משרד הכלכלה למענקים.

לדברי ד"ר אורן, תוכנית עיר חכמה מתכננת עיר המסוגלת לספק שירותים חכמים רלוונטיים ומועילים באמצעות פיתוח יכולות מענה מתקדמות וטכנולוגיות לצרכים הקיימים והעתידיים של תושביה, עסקיה והבאים בשעריה, בזמינות ויעילות מיטבית.

התוכנית חולשת על תחומים רלוונטיים בהתנהלות העירונית, וביניהם תשתיות, תפעול, קיימות ואנרגיה.

תאריך עדכון: 16-12-2018