קורס פסיכומטרי לבעלי הפרעת קשב ולקויות למידה

במרכז הצעירים העירוני מציעים לצעירים בעלי הפרעות קשב ולמידה פעילויות הכוונה, כחלק מהכלים שיסייעו בדרכם להצלחה בתהליכי לימוד ומציאת עבודה

קורס פסיכומטרי ייחודי, המיועד לבעלי הפרעת קשב ולקויות למידה, עומד להיפתח במרכז הצעירים העירוני "טורבינה".

הקורס, הראשון מסוגו במרכז הצעירים "טורבינה", ייפתח באמצע ינואר לקראת הבחינות הפסיכומטריות במועדי מרץ אפריל.

כיתת הלימוד מתוכננת ל-15 משתתפים בלבד, שיזכו לקורס הכולל שיעורים, תגבורים אישיים, וכן אפליקציות ועזרי למידה אינטראקטיביות חדשניות.

במרכז הצעירים העירוני, הפועל במסגרת עמותת "פנאי העיר", מסבירים כי צעירים רבים שחוו בתקופת התיכון קושי לימודי, מוצאים עצמם בשנות העשרים, בחשש גדול אל מול תהליך רכישת ידע ומקצוע. חלקם אף פוסלים על הסף כיוונים אקדמיים וחלקם חוששים מכל תהליך למידה שניראה להם מחייב או ארוך מידי.

אחד האתגרים המשמעותיים העומדים בפני צעירים בעלי לקויות למידה וקשיי קשב וריכוז נמצא לאו דווקא בתקופת התיכון והבגרויות אלא בצומת מהותית אחרת בחיים, שלב בניית הזהות המקצועית בגילאי 20 עד 30. בתקופה זו נדרשים הצעירים לגבש ולבנות זהות מקצועית משמעותית שתהווה למעשה את הקרקע לחייהם האזרחיים הבוגרים.

תהליך בחירת מסלול לימוד או מקצוע בעולם משתנה, אינו פשוט בכל מקרה, ועבור צעירים בעלי לקויות למידה וקשיים בקשב וריכוז הוא מורכב עוד יותר.

חלק גדול מהחשש המלווה צעירים קשור לניסיון קודם שלילי ולחוסר ידיעה כיצד להתמודד עם תהליך לימודים ארוך. לרבים יש חוסר ביטחון לגבי יכולות, שבחלק גדול מהמקרים אינו מוצדק.

לאור כל זאת התקיימו במרכז הצעירים העירוני "טורבינה" מפגשים ייחודיים לצעירים עם לקויות קשב ולמידה, כולל הרצאות, הצגת מסלולי לימוד, מכינות ואבחונים שונים ללקוי למידה, זכויות המגיעות לבעלי קושי בקשב וריכוז, התפתחות מקצועית, פיתוח קריירה, סיפורי הצלחה ועוד.

הקורס הפסיכומטרי הוא חלק מהכלים שיסייעו לצעירים אלה בדרכם לעתיד של לימודים, תעסוקה והצלחה.

להרשמה ופרטים 04-6331787.

תאריך עדכון: 24-12-2018