ריענון נהלי אכיפה לקראת אכיפת חוקי העזר

העירייה מבצעת ריענון של נהלים והנחיות אכיפה, הן בהליך פנימי והן מול תושבים ובתי עסק. ב-1 בינואר יחלו פעולות האכיפה של חוקי העזר ברחבי העיר, בתחומי חנייה, הוצאת סחורה, שעות פתיחת עסקים ועוד

עיריית חדרה נערכת לריענון נהלי האכיפה של חוקי העזר, במטרה ליישם את הנחיות האכיפה לסוגיהן ולהקפיד על הסדר ברחובות העיר.

בישיבה מקצועית שהתקיימה בלשכת ראש העיר צביקה גנדלמן, בהשתתפות מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, הסמנכ"ל משה ביטון, מנהל אגף ביטחון ואכיפה איתן כהן, היועצת המשפטית של העירייה עו"ד שרון שרוני, התובעת העירונית ואנשי מקצוע נוספים. בישיבה נאמר כי ברחבי העיר, בעיקר ברחובות המרכזיים, יצרה הוצאת הסחורה מצב לפיו הפכה המדרכה לחנות, החנות הפכה למחסן, ולכן הגיע הזמן להחזיר את המדרכה לתושבים.

במטרה לחדד את נהלי האכיפה, ימופו העסקים בעיר, ייבדקו ההנחיות שניתנו לבעלי עסקים על-פי המדיניות שנקבעה בשנת 2014 ואוסרת הוצאת סחורות למעט אישורים חריגים, וירועננו הנהלים הן בעירייה והן מול בתי העסק בעיר.

בנוסף תתבצע אכיפה גם בחוק העזר הקובע שעות פתיחה וסגירה של בתי עסק. בנושא זה יש הבחנה ברורה בין בתי עסק הפועלים במתחמי מגורים ופעילותם תותר עד השעה 23:00, כדי לא להפריע לתושבים, ובין עסקים הפועלים במרכזי קניות בעוטף חדרה, כולל מתחם מיקס, מתחמים לאורך כביש 4, מול החוף וילג', ומתחמים עתידיים, שפעילותם תותר עד השעות הקטנות של הלילה (בתנאים).

הצוות המקצועי קבע כי הלשכה המשפטית תכין נייר מדיניות מסודר, שיכלול נהלים והנחיות שלפיהם תפעל העירייה לאכיפת חוקי העזר.

ריענון הנהלים יתבצע עד ה-1 בינואר, שנקבע כתאריך היעד לתחילת פעולות האכיפה של חוקי העזר בתחומי חנייה, הוצאת סחורה מבתי עסק, שעות פתיחת עסקים ועוד.

במקביל תיבדק אפשרות לשיתופי פעולה עם מינהלת העסקים החדשה שהוקמה בחכ"ל, לקידום פתיחה ומעבר של עסקים קטנים ובינויים לעיר.

לדברי ראש העיר, עם כינונה של ישיבת המועצה ה-15 של עיריית חדרה בכוונתו להעלות על שולחן המועצה את הנושא של פתיחת המסחר באזורי הבילוי בחדרה.

ראש העיר הדגיש כי התחייב לכך כבר בשנת 2013, והוא אינו מוכן לסטות מהתחייבותו לציבור התושבים.

תאריך עדכון: 02-12-2018