1.4 מליון ש"ח להתקני בטיחות בכבישים ליד בתי ספר

משרד התחבורה אישר הקצאה תקציבית בגובה 70 אחוז מפרויקטים תחבורתיים שתכננה העירייה, ביניהם סימון כבישים ליד בתי ספר ותכנון שבילי אופניים

משרד התחבורה והבטיחות בדרכים אישר השתתפות תקציבית בפרויקטים תחבורתיים שמתכננת עיריית חדרה.

בישיבת המועצה הוצגו פרויקטים תחבורתיים בהיקף של כ-1.4 מיליון שקלים, שמתוכם ישתתף משרד התחבורה ב-70 אחוז מהמימון.

בין הפרויקטים המתוכננים, סימון כבישים והתקני בטיחות שיבוצעו על-פי תוכניות שאושרו במשרד התחבורה, תכנון שבילי אופניים ועוד.

הסיוע בסימון והתקני בטיחות כולל מעקות בטיחות וגדרות הפרדה להולכי רגל, פסי האטה, סימון מעברי חצייה וסימוני כבישים, הנגשת מעברי חצייה לאנשים עם מוגבלויות, "עיני חתול" (סמנים מחזירי אור), הסרת מפגעים חריגים בכביש וכן במדרכות בסביבת בתי ספר.

במשרד התחבורה ציינו כי תחזוקה מיטבית ושימוש בסימון והתקני בטיחות יכול להוביל לשיפור הבטיחות בדרכים במרחב העירוני. תקציב הבטיחות נועד לאפשר סימון והסדרים בטיחותיים ברחבי הרשות ובעיקר בסיבת בתי הספר, ומטרתו העיקרית להבטיח כי הקושי של רשויות מקומיות מסוימות להקצות כספים מתקציבן השוטף לא יבוא על חשבון הבטיחות.

עוד אושר תכנון של שבילי אופניים, בשלב זה תכנון במספר אזורים בחדרה: ברחוב בן צבי (מביאליק עד ספיר יוסף), ברחוב ירושלים, ברחוב ז'בוטינסקי (מרחוב הלל יפה עד ירושלים), וברחוב פיינברג.

רשימת התב"רים הועלתה הפני חברי המועצה, אשר אישרוה לקידום הבטיחות בכבישי העיר.

תאריך עדכון: 30-12-2018