הערכה למיצג של עו"סים מחדרה

בכנס ארצי של השירות לעבודה קהילתית הציעו שני עו"סים מחדרה מיזם משותף לרווחה ולתאגיד המים, שנועד לסייע לאוכלוסיות מוחלשות

שני עובדים סוציאליים מאגף הרווחה בעיריית חדרה, וורקו טלה ורננה שער, זכו למכתב הערכה על הצגת מיזם קהילתי בכנס שקיים השירות לעבודה קהילתית של משרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים.

הכנס התקיים לציון 65 שנות עשייה קהילתית, אתגרים והצלחות, בהשתתפות עובדי מחלקות לשירותים חברתיים מכל הארץ, אשר לקחו חלק במושבים השונים והציגו פרויקטים ומיזמים בתחומי עבודה הסוציאלית הקהילתית.

במכתב החתום בידי מנהל השירות לעבודה קהילתית ברוך שווגרמן, צוין כי הצגת המיזם הקהילתי במושב שנושאו היה "ביחד יוצרים שינוי – שותפויות קהילתיות", נעשתה בצורה מקצועית ומעוררת עניין אשר תרמה רבות להצלחת הכנס.

"הכנס הביא לידי ביטוי את מגוון העשייה הקהילתית במחלקות לשירותים חברתיים, לצד התבוננות על האתגרים עמם התמודדנו ואתגרי העתיד המצפים לנו. תרומתכם הרבה סייעה להביא לכדי מימוש בציון דרך חשוב זה בפעילותה של העבודה הסוציאלית הקהילתית ומעורבותם של העובדים הסוציאליים הקהילתיים", נאמר במכתב ההערכה.

מנהלת אגף הרווחה בעירייה זיוה היימברג הסבירה כי השניים הציגו מיזם משותף לרווחה ולתאגיד מי חדרה, לשדרוג תשתיות מים בשכונות מצוקה. מדובר בהחלפת תשתיות מים וביוב בתחום רשת המים הפרטית בשטחי רכוש משותף בבנייני דיור ציבורי. באזורים אלה קיימת על-פי רוב הזנחה קשה של תשתיות מים וביוב, שעלולה להוביל למפגעים ומטרדים סביבתיים ותברואתיים. פעמים רבות אין לאוכלוסייה המתגוררת בדיור הציבורי אמצעים לשלם עבור התיקונים, ומצד שני היה תאגיד המים מנוע מבחינה חוקית להיכנס לשטחים פרטיים על מנת לבצע את העבודה. המיזם מאפשר כניסה לשטחים פרטיים ולבצע עבודה לשיקום תשתית המים והביוב בשטחי הדיור הציבורי על-פי קריטריונים של רווחה וסדר עדיפויות עירוני, מבלי לאלץ את התושבים להתמודד עם חיובים שאינם יכולים לעמוד בהם. בעוד התאגיד מבצע את שדרוג התשתיות, עוסקים עובדי הרווחה במפגשים עם הדיירים העומדים בקריטריוני הרווחה כדי למלא את התנאים והטפסים הנדרשים.

המפקחת המחוזית לעבודה קהילתית של משרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים, אסתי דורון, ציינה כי העו"סים וורקו טלה ורננה שער הציגו את המיזם, שהינו מודל חדשני ויוצא דופן של התערבות בתחום חשוב שלא מרבים לעסוק בו, ובכך עוררו שיח משמעותי ומאתגר בקרב משתתפי הכנס.

העובדים הסוציאלים מחדרה  מציגים את מיזם הקרן
תאריך עדכון: 20-01-2019