נדחתה בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד העירייה

בית המשפט המחוזי בחיפה דחה בקשה לאישור תביעה ייצוגית שהוגשה נגד העירייה, הוועדה המקומית וחכ"ל, ואף מתח בקורת על התנהלותם של המבקשים

בית המשפט המחוזי בחיפה דחה בקשה לאישור תביעה ייצוגית שהגישו מארק פייסחוב ואביו נגד העירייה, הוועדה המקומית וחכ"ל, ואף מתח בקורת על התנהלותם.

הבקשה נסובה סביב חיוב דיירים בעין הים בתשלום עבור תחזוקת פארק הים. לטענת פייסחוב ואביו, מדובר בגבייה בלתי חוקית ולפיכך דרשו השבה של הסכומים שנגבו, בסך כ-1.7 מיליון שקלים.

באמצעות עו"ד נעמה דרוקמן מהלשכה המשפטית של העירייה, ועוה"ד איתן רוטשילד וליאת ברוך מחכ"ל, נטען כי לא העירייה, לא הוועדה ולא חכ"ל גבו דבר כלשהו מהמבקשים או מדיירים בשכונה, אלא הגבייה בוצעה על-ידי החברות היזמיות שעמן התקשרו הדיירים בחוזי מכר, וכחלק מהתמורה בגין רכישת הדירות.

עוד טענה העירייה כי למרות ששטח הפארק הוא פרטי וחובת תחזוקתו חלה על היזמים, לקחה על עצמה העירייה את נטל תחזוקת הפארק, ובכך למעשה היטיבה עם האינטרס הציבורי של תחזוקה נאותה והולמת של שטח הפארק.

בתיק התנהלו מספר ישיבות, ובמסגרתן העידו מהנדס העיר לשעבר אבישי קימלדורף, ואדריכלית העיר ליטל שלף-דורי. רואה-חשבון רונן בשארי העיד מטעם חכ"ל. עדויותיהם הרשימו וסייעו בהגנת העירייה, הוועדה וחכ"ל.

בית המשפט קיבל במלואן את טענות העירייה ודחה את כל הטענות של פייסחוב ואביו. בית המשפט אף מתח בקורת על התנהלותם, ובעיקר על מארק פייסחוב, וקבע כי כלל לא בדק את נושא הבעלות על הפארק, ולא בדק את נסח רישום הבעלויות כאשר קבע כי הפארק בבעלות העירייה. כמו כן אינו מייצג ראוי של הקבוצה שבשמה ביקש לאשר תובענה ייצוגית.

בנוסף חייב בית המשפט את פייסחוב ואביו בהוצאות בסך של 15,000 שקלים לטובת העירייה והוועדה, ובנוסף 17,550 שקלים לטובת חכ"ל.

פארק הים בשכונת עין הים חדרה
תאריך עדכון: 27-01-2019