סדנת הורים לילדים עם הפרעות קשב במגזר החרדי

לראשונה בחדרה מפעיל אגף הרווחה סדנה לילדים עם הפרעות קשב במגזר החרדי. הסדנה מתקיימת במרכז ילדים והורים ומותאמת לאורח החיים במגזר

במרכז ילדים והורים שמפעיל אגף הרווחה של עיריית חדרה נפתחה לראשונה סדנת הורים לילדים עם הפרעות קשב במגזר החרדי.

פתיחת הסדנה הייחודית התאפשרה בשיתוף אגפי הרווחה והחינוך בעיריית חדרה, והיא מיועדת להורים לילדים אשר אובחנו עם בעיות קשב.

מנהלת המחלקה ליחידות טיפוליות ומרכז ילדים והורים אילנה פרימוביץ, מציינת כי להפרעת קשב יש נגיעה לכל תחומי החיים, הן  של הילד והן של משפחתו, ולכן כוללת הסדנה נושאים מגוונים, ומשלבת תמיכה עם למידה משמעותית.

ייחודיותה של הסדנה בכך שבנוסף להעברתה בצורה חווייתית ומספקת כלים וידע, היא מותאמת  לאורח החיים החרדי. הנושאים העיקריים שבהם מתמקדת הסדנה כוללים: היבטיה של הפרעת קשב; מצבו הרגשי של הילד וכלים להתמודדות; התנסות בחוויית הילד; כלים להתמודדות בבית;

כלים להתמודדות מול מערכת החינוך; התנהגות מסכנת והפרעת קשב, מניעת מצבי סיכון אצל הילדים, ונושאים נוספים.

הסדנה החלה לפעול בשבוע הבא, עם היענות מפתיעה של הורים מהמגזר החרדי, ותימשך לאורך 10 מפגשים בהנחיית את הסדנה מנחים מחנך ויועץ חינוכי במגזר החרדי דניאל לוי, ועו"ס תלמה דאונוב.

מרכז ילדים והורים הוא מרכז טיפולי למשפחות בחדרה, הפועל במסגרת משרד הרווחה ואגף הרווחה העירוני למתן מענה להורים עם קשיים רגשיים, התנהגותיים וחברתיים, במטרה להעצים את התא המשפחתי ולשפר את  היחסים והתקשורת בין ההורים וילדיהם.

צוות המרכז מפעיל תוכניות רבות שנועדו לקדם את ההורים והילדים כאחד. המרכז בנוי פיזית כמודל של בית על מנת לאפשר למשפחות להרגיש נוח באווירה מקבלת, חמה, מכילה ומכבדת. הטיפולים הניתנים בו מגוונים וניתנים על-ידי צוות רב מקצועי של עובדים סוציאליים ומבוצעים בדרכים שונות (טיפול בבעלי חיים, פסיכודרמה, תנועה, בישול, משחק, אמנות, יצירה, צילום ועוד) וכוללים טיפול פרטני, טיפול דיאדי הורה-ילד, התערבות משפחתית והדרכה הורית.

לדברי  מנהלת המרכז  אילנה פרימוביץ: "אגף הרווחה משקיע רבות בהתייחסות לתחום ההורות ורווחת המשפחה ומשקיע חשיבה רבה בתוכניות מתאימות לכל אוכלוסייה. משאבי טיפול מגוונים אלה חיוניים וחשובים לצורך מניעת מצבי סיכון ומאפשרים התפתחות תקינה ונורמטיבית של הילדים, מחזקים את ההורים ובכך מעצימים את חוסנה של האוכלוסייה".

מרכז הורים וילדים חדרה
תאריך עדכון: 10-02-2019