נפתחו אירועי חודש האישה בחדרה

טקס שהתקיים ברחבת קיר הגיבורות נתן את האות לאירוע חודש האישה והנערה שמובילה העירייה להאדרה והעצמה של נשות העיר

אירועי חודש האישה והנערה בחדרה נפתחו בטקס שהתקיים ברחבת קיר הגיבורות, וכלל הענקת תעודות הערכה לאמניות אשר יצרו את הקיר ואשר פועלות במסגרת קהילת האמנים בעיר.

קיר הגיבורות הוא פרי יצירה של קהילת האמנים בחדרה, אשר בסיסה במרכז הצעירים העירוני "טורבינה" הפועל במסגרת העמותה העירונית "פנאי העיר", שציירו גיבורות מקומיות כמחווה לנשים מעוררות השראה לאורך שנותיה של העיר.

את התעודות העניקו במשותף ראש העיר צביקה גנדלמן, חברת מועצת העיר הממונה על תיק קידום האישה מירי נחשונוב, יו"ר מועצת נשים שרה גובס, יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה רויטל פוקס, ומנהלת מרכז הצעירים העירוני "טורבינה" הדר מרום. התעודות הוענקו לאמניות על תרומתן ליצירת שיח של תרבות ואמנות מקומית בעיר חדרה, ושותפותן בעשייה רבת כישרון לקידום האמנות בעיר והטמעתה בקרב תושביה.

יום האישה הבינלאומי מצוין בחודש מרץ בכל שנה, בעקבות הכרזת האו"ם על ה-8 במרץ כיום זכויות הנשים. ביום זה מתקיימים ברחבי העולם אירועים שמטרתם להביע כבוד והערכה כלפי נשים והישגיהן בכל תחומי החיים, כולל הישגים כלכליים, תרבותיים, ספורטיביים, טכנולוגיים, מדעיים, פוליטיים, חברתיים ותחומים רבים נוספים.

בחדרה לא מסתפקים ביום אחד להאדרת כוחן של נשים, אלא מקיימים אירועים ייחודיים לאורך כל החודש, בחסות ראש העיר צביקה גנדלמן, בשיתוף עיריית חדרה, מועצת הנשים, העמותה העירונית "פנאי העיר", מרכז הצעירים העירוני "טורבינה", החברה למתנ"סים ומתנ"ס גבעת אולגה, ארגוני הנשים בעיר (ויצו, נעמת ונשות הדסה), ותנועות הנוער.

אירועי החודש כוללים הרצאות להעצמה נשית ואישית, תערוכה ארצית "אישה מוזה" שתוצג בבית האמנים, מופעים, הסרט "אחרייך" ואחריו מפגש עם הבמאית, וכן יתקיימו סדנאות, יום בריאות, ערבי נוער בנושא "כוחה של אישה", אירוע "נשים צחוקים" ואירועים נוספים שכולם מציבים את האישה במרכז.

חלוקת תעודות הוקרה על קיר גבורות מקומיות על ידי ראש העיר
תאריך עדכון: 10-03-2019