תוקם קרן תמיכה לילדים בתנועות הנוער

ראש העיר נפגש עם נציגי תנועות הנוער כדי לגבש תוכנית לסיוע עירוני שיאפשר את המשך פעילות התנועות בצל הקפאת התמיכה הממשלתית בתקופת הקורונה

בהמשך לתמיכתו הבלתי מסויגת בהמשך הפעילות של תנועות הנוער חדרה, כינס ראש העירייה צביקה גנדלמן פגישה דחופה עם נציגי התנועות בעיר לדון בפעילותן בצל הקורונה.

את הפגישה יזם ראש העירייה בעקבות החלטת הממשלה לצמצם את הפעילות של תנועות הנוער בגלל הקורונה, ולהקפיא את התמיכה בהן. כזכור, מיד עם היוודע החלטת הממשלה הצהיר גנדלמן כי הוא נחוש לאפשר את המשך את פעילותן של התנועות בחדרה, והודיע כי לצורך כך יברר מול ראשי התנועות את גובה הסיוע הנדרש, כדי להעניק להן סיוע מהתקציב העירוני עד שהממשלה תחזור בה מהחלטתה.

ואכן, תוך ימים ספורים התקיימה הפגישה המובטחת בהובלת ראש העיר ובהשתתפות בעלי התפקידים הרלוונטיים, סמנכ"לית חברה וקהילה ד"ר אסנת ספורטה, מנהלת אגף נוצ"ץ הדר מרום, מנהלת מחלקת הנוער יעל יעקבי, וכן ראשי ונציגי התנועות השונות.

ראש העיר הנחה כי כל ילד שרוצה יוכל להיות חבר בתנועת הנוער, גם אם למשפחתנו יש קושי לעמוד בתשלומים. "סיבה כלכלית לא תמנע מאף ילד בחדרה את החוויה ואת החינוך הערכי של תנועות הנוער", אמר גנדלמן והורה להקים "קרן תמיכה לילדים בתנועות", המיועדת לילדים שהוריהם אינם יכולים לשלם דמי חבר, וזאת במטרה לאפשר להם להיות חניכים בתנועות כילדים אחרים. לצורך הקמת הקרן מוביל אגף נוצ"ץ גיבוש קריטריונים אחידים וקבלת אישורים משפטיים, וכן הכנת תוכנית מפורטת הכוללת את סדרי הגודל של הקרן שיוצגו בצורה מסודרת לראש העיר. בנוסף תגובש תוכנית סדורה לפעילות בקפסולות בתקני התו הסגול על מנת לקבל אישור מקומי להפעלת תנועות הנוער בחדרה.

במקביל תיבדק אפשרות לקיים את תהליך מתן התמיכות עוד בשנת 2020, כולל אישור המועצה, כך שתנועות הנוער יוכלו לקבל את התמיכות כבר בתחילת שנת 2021.

גנדלמן: "אני סמוך ובטוח שתנועות הנוער ישכילו לקיים את הפעילות בבטחה תחת מגבלות התו הסגול, ואני משוכנע שיש לאפשר להן לעשות זאת. אחרי הכל, ההקפדה על ההנחיות שומרת על בריאותנו, אבל החינוך לערכים המוטמע בחניכיהן שומר על חוסננו כחברה".

ישיבה ראש העיר עם נציגי תנועות הנוער
תאריך עדכון: 21-07-2020