תחל שנה וברכותיה

עיריית חדרה תעניק הנחה בארנונה למגורים למשפחות שנפגעו כלכלית בתקופת הקורונה

לאחר שהורה לסייע לעסקים מקומיים במתן תווי קנייה לעובדי עירייה בסך כולל של כמיליון שקלים שבאמצעותם הם יכולים לרכוש בבתי עסק חדרתיים, הורה ראש העירייה צביקה גנדלמן לקבוע קריטריונים למתן הנחות מארנונה במגורים, לתושבים שנפגעו מאירועי נגיף הקורונה בשנת 2020 בלבד.

בשונה מהנחה בארנונה שניתנה לעסקים, מדובר בהחלטה מורכבת יותר, מאחר שאינה חלק מתוכנית סיוע ממשלתית, אלא כולה פרי יוזמה ומימון עירוניים.

בדיון  עם גורמי המקצוע בוועדת ההנחות נקבע שכל משפחה שהכנסותיה נפגעו ב-30% ומעלה בשל יציאה לחל"ת, פיטורין או ירידה בהכנסות לעצמאי, תוכל לקבל סיוע. התוכנית הכוללת  מתחשבת בצורה המקסימלית ביותר ומגיעה לרף של 40% הנחה בארנונה הביתית.

בעקבות כך הורה ראש העירייה ליו"ר ועדת ההנחות העירונית, המשנה לראש העיר בועז ביטון, לגבש קריטריונים יחד עם הצוות המקצועי של הוועדה למתן הנחה למי שמחזיק בנכס מגורים ובמהלך שנת 2020 נפגע כאמור.

בימים הקרובים יגובשו הקריטריונים הסופיים שיובאו לאישור ולאחר מכן יופצו לידיעת תושבי העיר.

ראש העירייה צביקה גנדלמן: "אני רוצה להודות  לוועדת ההנחות ולעומד בראשה בועז ביטון על ההיענות המהירה למשימה הכל כך חשובה לתושבי העיר שנפגעו כלכלית מהקורונה. כולנו תקווה שההנחה שיקבלו תהווה עבורם סיוע של ממש להתאוששות מהקשיים אליהם נקלעו בגלל הנסיבות".

ראש העיר צביקה גנדלמן והמשנה לראש העיר בועז ביטון
תאריך עדכון: 14-09-2020